Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteedt aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Lichtgewicht constructie, ook wel leightweight structures, zijn erg belangrijk voor de duurzaamheid van mobiliteitssystemen. Denk bijvoorbeeld aan auto’s, drones en vliegtuigen. Met lichtgewicht materialen kunt u dus betrouwbare en duurzame constructies realiseren. Daarnaast levert u tegelijkertijd een bijdrage aan het huidige klimaat. De constructies en producten zijn erg licht in gewicht en het sterke materiaal zorgt voor minder CO2-uitstoot. Kennis van het materiaal en de toepassing daarvan is tegenwoordig onmisbaar. Bent u op zoek naar een betrouwbare partij die ervaring en kennis heeft van deze constructies? Dan bent u bij Prince Fibre aan het juiste adres. Wij stellen u graag onze mogelijkheden aan u voor.

Klantspecifiek

Lichtgewicht constructie op maat

Prince Fibre ontwikkelt samen met u een lichtgewicht constructie op maat. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van profielen op maat en kunnen dit materiaal daardoor in verschillende en specifieke situaties toepassen. Het product wordt zo geproduceerd, dat het altijd aansluit op uw voorkeuren. U kunt zelf een draai geven aan het moderne ontwerp, de simulatie- en productietechnieken. Voordat u met ons in zee gaat, bekijken we eerst de situatie en bespreken we de mogelijkheden. Naar aanleiding hiervan komen we samen tot een op maat gemaakte oplossing. Aangezien het geheel naar wens ingevuld kan worden, kan het materiaal breed ingezet worden. Wilt u weten waar het materiaal voor ingezet kan worden? Lees dan hieronder verder.

Breed inzetbaar

Voor veel doeleinden

In heel veel industrieën is lichtgewicht een belangrijk thema. Aangezien er meer aandacht besteed wordt aan verduurzaming en de doelen voor reductie van CO2-emissie met geijkte maatregelen niet behaald worden, moesten er nieuwe materialen ontwikkeld worden. Bedrijven bleven innoveren en reduceerden het gewicht van materialen door een hoge sterkte staal of aluminimum toe te passen in constructies. Ook vormt kunststof versterkt met carbon of glasvezel een breed en duurzaam toepasbare lichtgewicht constructie. Daarom zijn vezelversterkte composieten sterk in opkomst. Dit materiaal kan door haar lichte gewicht en tegelijkertijd hoge sterkte ingezet worden in de industrie, bouw, infrastructuur en transportsector.

lichtgewicht constructie bijdrage aan klimaat

Stel gerust uw vragen

Meer informatie over lichtgewicht constructie?

Prince Fibre is een jong innovatief technologiebedrijf dat zich continu ontwikkelt. Zoekt u materiaal dat erg sterk is, maar toch zeer licht in gewicht? Dan is onze lichtgewicht constructie de perfecte oplossing. Bent u benieuwd naar onze constructies of wilt u advies over een specifieke situatie? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staat u graag te woord.

Contact us

Make a non-binding appointment