Koolstofvezel buizen zijn buizen van carbon die ideaal zijn ter vervanging van traditionele materialen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld staal en aluminium, zijn koolstofvezel buizen zeer licht en tegelijkertijd enorm krachtig. Prince Fibre is al jaren specialist in het ontwikkelen en produceren van koolstofvezel buizen en andere lichtgewicht producten van bijvoorbeeld glasvezel. Naast koolstofvezel buizen ontwerpen en fabriceren we ook maatwerk carbon en glasvezel producten. Bent u benieuwd naar onze klantspecifieke resultaten? Bekijk de projecten waar wij tot nu toe betrokken bij zijn geweest.

Al 30 jaar expert

Specialist in koolstofvezel buizen

Prince Fibre is al meer dan 30 jaar specialist op het gebied van hoogwaardige vezelversterkte profielen zoals koolstofvezel buizen. We zijn werkzaam in verschillende branches binnen de Europese markt, waaronder de machinebouw, jachtbouw, constructie en luchtvaart. In onze eigen productiehal boeken wij innovatieve resultaten met groot succes. Het productieproces van koolstofvezel buizen begint met losse klossen carbonvezels. Deze worden doordrenkt met een epoxyhars, waarna ze door een verwarmde persmatrijs gehaald worden. Hierdoor verstijft de hars en krijgt de buis zijn uiteindelijke vorm. Hierna worden de koolstofvezel buizen op maat gezaagd tot het eindproduct. Heeft u een project waarbij koolstofvezel buizen goed van pas komen? Dan helpt ons team van specialisten u graag.

Dik- en dunwandige koolstofvezel buizen

Mogelijkheden bij Prince Fibre

Een groot deel van onze standaard koolstofvezel buizen zijn direct uit voorraad leverbaar. Deze zijn verkrijgbaar in de lengtes 1.000, 2.000 en 6.000 millimeter. Prince Fibre produceert twee standaard buizen: de dikwandige koolstofvezel buis en de dunwandige koolstofvezel buis. De dikwandige buis heeft een wanddikte van >2 millimeter en een vezelvolumegehalte van circa 60%. Het vezelpakket van de dikwandige carbon buis is opgebouwd uit meerdere lagen, waardoor de mechanische eigenschappen aan te passen zijn naar de specifieke belastingen die een toepassing vraagt, zoals torsie-, buig- of trekbelasting. De dunwandige buis heeft een wanddikte van ≤2 millimeter en een vezelvolumegehalte <60% met een glad oppervlak. Deze profielen zijn ultralicht met een optimale sterkte- en gewichtsverhouding.

Koolstofvezel buis

Neem contact op

Met Prince Fibre

Prince Fibre staat voor u klaar tijdens de ontwikkeling van innovatieve producten voor diverse toepassingen. Heeft u geen interesse in koolstofvezel buizen, maar zoekt u een massieve koolstofvezel staaf? Deze profielen zijn uitermate geschikt voor toepassingen met hoge belasting in de lengterichting. Ook in glasvezel producten zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Prince Fibre en we beschouwen graag samen met u uw project!

Contact us

Make a non-binding appointment