Wordt uw gevel niet langer goed beschermd tegen wateroverlast? Dan is het tijd om uw houten dorpel te vervangen. Naast hout, aluminium en hardsteen zijn er ook andere betrouwbare materialen op de markt om uw onderdorpel mee te vervangen. Carbon en glasvezel lenen zich bij uitstek voor gebruik in de bouw en brengen verschillende voordelen met zich mee waar traditionele materialen niet aan kunnen tippen. Wilt u zeker zijn van een waterdichte en krachtige onderdorpel? Laat uw houten dorpel vervangen door een dorpel van Prince Fibre.

Prettig kennis te maken

Wie is Prince Fibre?

Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf dat zich al jaren specialiseert in het ontwikkelen en produceren van composieten profielen. Composiet is een vezelversterkt materiaal dat uit verschillende componenten is opgebouwd. Hierdoor is een composieten product zeer krachtig en kan het tegelijkertijd laag in gewicht blijven. Prince Fibre specialiseert zich in de composieten carbon en glasvezel. Carbon is ideaal om traditionele materialen zoals staal en aluminium te vervangen en is de perfecte keuze wanneer een laag gewicht, hoge sterkte en hoge stijfheid vereist zijn. Glasvezel is onze aanrader wanneer een laag gewicht minder belangrijk is en u liever naar de prijs kijkt. Het is tevens het juiste materiaal wanneer u op zoek bent naar een product dat goede elektrisch- of thermisch-isolerende eigenschappen heeft.

PULTRUSIE TECHNIEK

Wees op tijd

Waarom houten dorpel vervangen?

Ook uw houten dorpel kan dus zeer goed vervangen worden door een composieten onderdorpel van Prince Fibre. U moet uw houten dorpel vervangen wanneer deze kapot of beschadigd is. Een kapotte onderdorpel is namelijk van slechte invloed op de gevelisolatie en zorgt dus indirect voor hogere stookkosten. Hoe weet u of uw houten dorpel aan vervanging toe is? Wanneer het hout erg aan het rotten is of grote kieren en scheuren vertoont, is het wijsheid om informatie in te winnen over het vervangen van uw houten dorpel.

De voordelen

Houten dorpel vervangen door composiet

In samenwerking met een van onze klanten hebben wij een glasvezel onderdorpel ontwikkeld en geproduceerd. Deze onderdorpel is opgebouwd uit duurzaam glasvezel en een excentriek vlies. Dit vlies geeft de dorpel een echt hardstenen look. Hierdoor hoeft u niet in te leveren op het uiterlijk van uw kozijn. Uw houten dorpel vervangen? De grote voordelen van deze glasvezel dorpel zijn dat hij relatief licht in gewicht is en bijzonder goed isoleert. Glasvezel is namelijk één van de beste isolatoren en met de huidige regelgeving in het bouwbesluit een prachtige oplossing waar verschillende materialen op elkaar aansluiten.

klant specifiek

Voor vragen en advies

Contact

Meebewegen met de toekomst? U kunt eenvoudig uw houten dorpel vervangen door een dorpel van Prince Fibre. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen over onze composieten toepassingen in de bouw? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord en adviseren u waar wenselijk.

Contact us

Make a non-binding appointment