Pultrusie, ook wel profieltrekken genoemd, is een vormgevingstechniek waarbij vezels door een matrijs heen getrokken wordt om een krachtig nieuw materiaal te vormen. Er zitten in de matrijs een of meerdere complex gevormde gaten die het staafmateriaal vorm geven. Prince Fibre is al een aantal jaren expert op het gebied van pultrusieprofielen. Met onze kennis van materialen en expertise kunnen wij u de juiste producten bieden voor uw eigen pultrusieproject. Hoe werkt pultrusie voor uw project? Prince Fibre stelt graag de mogelijkheden aan u voor.

Hoe werkt pultrusie bij Prince Fibre?

Onze expertise

Wilt u een kijkje achter de schermen bij de techniek? We nemen u graag mee. Prince Fibre gebruikt pultrusie om profielen van hoogwaardig carbon en glasvezel te produceren. Bij het pultrusieproces wordt vezelversterkt materiaal door de matrijs heen getrokken. Vervolgens wordt er epoxyhars toegevoegd aan het product. Zodra de hars verstijft, krijgt het profiel van carbon of glasvezel haar uiteindelijke vorm. Hiervan produceren wij maatwerk pultrusion profielen door het product naar aanleiding van de klantvraag op maat te zagen. Door al deze stappen toe te passen, creëren wij een krachtig en licht product. Dit gehele proces voeren wij uit in onze eigen productiehal. Meer weten over hoe Prince Fibre werkt met pultrusie? Raadpleeg dan een van onze specialisten!

hoe werkt pultrusie

Voor- en nadelen

Profiteer

Hoe werkt pultrusie in uw voordeel? Werken met pultrusie is een continu proces, waardoor we de goede kwaliteit van het product kunnen waarborgen. We werken met een standaard maatvastheid van de doorsnede van de pultrusieprofielen. Deze techniek is in te zetten bij verschillende soorten vezels. Bijkomend voordeel is dat er meerdere soorten vezels met elkaar gecombineerd kunnen worden. Tot slot heeft pultrusie een zeer hoog vezelvolumegehalte (70%). Hierdoor is een specifieke stijfheid haalbaar en is het materiaal zeer sterk. Het gehele proces brengt vele voordelen met zich mee, maar zijn er ook nadelen aan hoe pultrusie werkt? Pultrusie is een continu proces en daarbij is het opstarten en stoppen daarvan erg kostbaar. Dit maakt pultrusie ongeschikt voor kleinere projecten. Hopelijk heeft u nu meer inzicht in wat pultrusie u kan bieden.

hoe werkt pultrusie voor u

Vragen?

Contact over hoe pultrusie werkt

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen over de mogelijkheden van pultrusie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij voorzien u graag van advies over uw specifieke project. Bent u benieuwd naar het kostenplaatje? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Prince Fibre is graag uw betrouwbare partner die meedenkt over de toepassing van pultrusie!

Contact us

Make a non-binding appointment