Glasvezelbuis van Prince Fibre

Specialist in glasvezelbuizen

Prince Fibre is al meer dan 30 jaar specialist op het gebied van hoogwaardige glasvezelprofielen, waaronder glasvezelbuizen. Door de toepassing van glasvezel worden uw producten in gewicht gereduceerd zonder kracht te verliezen. Daardoor leent het zich perfect ter vervanging van traditionele materialen, zoals staal en aluminium. Een glasvezelbuis van Prince Fibre is een ideale toepassing in verschillende industrieën, zoals de luchtvaart, de machinebouw en jachtbouw. Heeft u een project waarbij glasvezelbuizen goed van pas komen? Dan helpt ons team van specialisten u graag.

Een eigen productiehal

Productieproces van glasvezelbuis

Alle glasvezelprofielen van Prince Fibre worden ontwikkeld in onze eigen productiehal. Het productieproces van iedere glasvezelbuis begint met losse klossen glasvezel. Deze vezels worden doordrenkt met epoxyhars, waarna ze door een verwarmde persmatrijs gaan. Hierdoor verstijft de hars en krijgt het profiel zijn uiteindelijke vorm. Dit proces wordt ook wel ‘curing‘ genoemd. Hierna worden de profielen op maat gezaagd tot het eindproduct. Een groot deel van onze standaard profielen leveren wij meteen uit onze voorraad. Onze glasvezelprofielen zijn leverbaar in lengtes van 1.000, 2.000 of 6.000 millimeter. In overleg produceert Prince Fibre profielen op maat die geschikt zijn voor toepassingen naar uw wens. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dik- of dunwandige glasvezelbuizen

Krachtig en ultralicht

Prince Fibre produceert twee standaard glasvezelbuizen: de dikwandige buis en de dunwandige buis. De dikwandige buis heeft een wanddikte van meer dan 2 millimeter en een vezelvolumegehalte van ongeveer 60%. Het oppervlak van de buis bestaat uit meerdere lagen met een grote hoeveelheid vezels. Hierdoor is het mogelijk om de vezelsoort aan te passen op het type belasting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan torsie-, buig- of trekbelasting. Dikwandige glasvezelbuizen worden onder andere toegepast in de marinesector als isolatie voor bekabeling in masten van zeilschepen, of in vlaggenmasten als vlaguithouders. De dunwandige buis kenmerkt zich daarentegen door een wanddikte tot en met 2 millimeter en een vezelvolumegehalte tot 60%. Dit profiel is ultralicht met een optimale sterkte- en gewichtsverhouding. De dunwandige glasvezelbuizen worden onder andere toegepast in meetapparatuur binnen de landbouw. Externe omstandigheden beïnvloeden de meetapparatuur niet. Dit komt door de isolerende eigenschappen van de buizen. De standaarduitvoering van beide buizen is zachtgeel van kleur. Op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk.

Profielen overzicht

Persoonlijk en deskundig

Contact Prince Fibre

Als innovatief technologiebedrijf is Prince Fibre elke dag bezig met het verbeteren en ontwikkelen van alle processen. Wist u dat wij naast glasvezelprofielen ook carbonprofielen produceren? Ideaal wanneer een laag gewicht, hoge sterkte en hoge stijfheid van belang zijn. Wilt u graag advies of heeft u vragen over specifieke producties? Heeft u een project waarbij pultrusie profielen goed van pas komen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op

Maak vrijblijvend een afspraak