Prince Fibre is al sinds 1985 gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van composiet profielen. Bij ons bent u dan ook aan het juiste adres om een glasvezel staaf te kopen van hoogwaardige kwaliteit. Een glasvezel staaf kopen doet u wanneer u een zeer specifiek product of project wilt laten uitvoeren. Een glasvezel staaf is bij uitstek geschikt om meer traditionele materialen, zoals staal en aluminium, mee te vervangen. Zeker in de constructie en landbouw worden glasvezel staven regelmatig ingezet wegens de innovatieve karaktereigenschappen van glasvezel. Wilt u een glasvezel staaf kopen? Prince Fibre legt graag de voordelen en mogelijkheden voor u uiteen.

Waarom glasvezel staaf kopen?

Voordelen van glasvezel

Het kopen van een glasvezel staaf kan eenvoudig bij Prince Fibre. Wanneer u op zoek bent naar een buis of staaf met een zeer hoge trekbelasting, dan is een glasvezel staaf voor u de oplossing. Door de stevigheid van de glasvezel buis is deze uitermate geschikt voor de zwaarste trekbelasting. Dit maakt een glasvezel staaf ideaal voor diverse toepassingen, zoals in de zeilsport om het zeil strak te trekken. De glasvezel staven die u kunt kopen bij Prince Fibre, variëren in dikte. U kunt uw glasvezel staaf bestellen vanaf een diameter van 2 millimeter tot wel 30 millimeter. Alle glasvezel staven hebben een lengte van 6 meter en een vezelvolume van ongeveer 50%. Meer informatie over een glasvezel staaf kopen? Alle varianten van de glasvezel staven en bijbehorende specificaties vindt u in dit overzicht.

glassfiber portal

Meer dan glasvezel staven

Andere producten en materialen

Naast een glasvezel staaf kopen, kunt u ook bij Prince Fibre terecht voor andere glasvezel producten, zoals dik- en dunwandige buizen, kokers en natuurlijk klantspecifieke profielen. Prince Fibre is gespecialiseerd in het produceren van maatwerk composiet profielen. Niet alleen van glasvezel, maar ook van carbon. Het grote voordeel van carbon is dat het nog lichter in gewicht is dan glasvezel. Daarnaast is het, in tegenstelling tot bij glasvezel, mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of een profiel te versterken met aramidevezels. Aramide heeft een hogere breukrek dan koolstof, wat ervoor zorgt dat een aramidevezelversterkt profiel niet loskomt van de constructie bij een eventuele breuk. Aramide wordt hierdoor onder meer gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten. Net als carbon is ook aramide temperatuurbestending, alleen heeft aramide een hogere treksterkte dan carbonvezel. De gele kleur van aramide in combinatie met de zwarte kleur van carbon geeft daarnaast een professionele uitstraling.

Klant specifieke producten

Neem contact op met Prince Fibre

Glasvezel staaf kopen?

Heeft u interesse in het kopen van een glasvezel staaf of een van onze andere producten? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag verder en denken met u mee om de juiste afmetingen en materialen voor u te selecteren. Wilt u meer informatie voordat u overgaat tot een glasvezel staaf kopen? Ook dan kunt u bij onze composietexperts terecht. Prince Fibre staat voor u klaar met haar expertise en advies op het gebied van carbon en composiet.

Contact us

Make a non-binding appointment