Prince Fibre staat al meer dan 35 jaar bekend om het ontwikkelen en produceren van producten van glasvezel op maat. Glasvezel is een relatief licht materiaal, zonder af te doen aan de kracht van meer traditionele materialen, zoals staal en aluminium. Naast standaard glasvezel profielen ontwerpen we ook met grote regelmaat producten van glasvezel op maat. Dit is namelijk vaak nodig door de brede toepassing van glasvezel in verschillende branches, waaronder de machinebouw, luchtvaart en jachtbouw. Bent u op zoek naar glasvezel op maat? Onze specialisten helpen u dan graag verder.

Glasvezel op maat dat bij u past

Klantspecifieke vraag

Prince Fibre ontwikkelt het glasvezel product dat naadloos op uw eisen en wensen aansluit. Samen met onze opdrachtgever ontwikkelen we hoogwaardige producten van glasvezel op maat voor zeer uiteenlopende en specifieke toepassingen. Een voorbeeld hiervan is de glasvezel dorpel met hardstenen look. Deze dorpel is geïmpregneerd met een speciaal vlies, waardoor het een Belgische hardsteen look krijg. Het profiel isoleert uitstekend en is daarnaast licht in gewicht. Deze dorpel wordt momenteel toegepast in de bouw. Goede isolatie wordt steeds belangrijker met het oog op energiebesparing en het Bouwbesluit 2012. Daarom was een product van glasvezel op maat de oplossing bij uitstek voor deze opdrachtgever. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden die een profiel van glasvezel op maat u kan bieden? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van een passend product.

klant specifiek

Glasvezel op maat onnodig?

Standaard glasvezel profielen

Natuurlijk beschikt Prince Fibre ook over de nodige standaard glasvezel profielen, waardoor maatwerk niet altijd van toepassing hoeft te zijn. Onze glasvezel buizen zijn verkrijgbaar in een aantal standaard uitvoeringen, waarbij de keuze gemaakt kan worden tussen dikwandige en dunwandige glasvezel buizen. De dikwandige buis heeft een wanddikte van meer dan 2 millimeter en een vezelvolumegehalte van ongeveer 60%. Doordat het oppervlak van de buis uit meerdere lagen vezels bestaat, is het mogelijk om de vezelsoort aan te passen op het type belasting, zoals torsie-, buig- of trekbelasting. De dunwandige buis heeft daarentegen een wanddikte tot en met 2 millimeter en een vezelvolumegehalte tot 60%. Dit profiel is ultralicht met een optimale sterkte- en gewichtsverhouding. Zowel de dik- als de dunwandige glasvezel buizen zijn in de standaarduitvoering zachtgeel van kleur. Bent u geïnteresseerd in een andere kleur glasvezel buis? Dan is dat uiteraard op aanvraag mogelijk.

klant specifiek glas

Glasvezel op maat van Prince Fibre

Neem vrijblijvend contact op

Naast glasvezel op maat kunt u bij Prince Fibre ook terecht voor carbon op maat. Carbon profielen zijn ideaal wanneer een laag gewicht, hoge sterkte en hoge stijfheid van belang zijn. Heeft u interesse in de producten van Prince Fibre of heeft u vragen over uw persoonlijke project? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag vrijblijvend te woord voor advies!

Contact us

Make a non-binding appointment