Prince Fibre is dé expert op het gebied van unieke industriële glasvezelprofielen. In Europa zijn wij een van de weinige technologische bedrijven die professionele en kwalitatief goede glasvezelprofielen kunnen produceren. Met name op het gebied van maatwerk glasvezel zijn wij specialist in de industrie. Al meer dan 35 jaar ontwikkelen en produceren wij hoogwaardig glasvezel voor iedere passende industrie. Bent u op zoek naar een unieke toepassing van glasvezel in uw industrie? Dan helpen onze experts u graag verder.

Modern en innovatief

Steeds meer glasvezel industrie

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van glasvezel in de industrie. Glasvezel is een vezelversterkt materiaal dat uit verschillende componenten is opgebouwd. Hierdoor is een composieten product zeer krachtig en kan het tegelijkertijd laag in gewicht blijven. Prince Fibre heeft al voor vele verschillende toepassingen maatwerk glasvezel profielen ontworpen, geproduceerd en geleverd. Denkt u bijvoorbeeld aan projecten in de bouw en constructie, maar ook in de sport en machinery. Dit zijn industrieën waar vaak krachtige materialen nodig zijn die over goede elektrisch- of thermisch-isolerende eigenschappen beschikken. Bent u benieuwd in welke projecten wij zoal glasvezel profielen hebben toegepast? Bekijk dan eens onze projectpagina vol composieten oplossingen.

glas rods

Glasvezel industrie

In onze eigen productiehal

Prince Fibre kan probleemloos glasvezel op maat ontwikkelen, omdat onze profielen in onze eigen productiehal geproduceerd worden. De ontwikkeling van het glasvezel voor uw industrie begint met losse klossen vezels. Deze vezels worden overgoten met epoxyhars, waarna ze door een verwarmde persmatrijs worden gehaald. Wanneer de hars verstijfd is, krijgt het profiel zijn uiteindelijke vorm. Tot slot zagen we het profiel op maat tot het beoogde eindproduct. Naast maatwerk glasvezel profielen kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor standaard producten. Onze standaard profielen zijn grotendeels direct uit voorraad leverbaar. We produceren twee standaard glasvezel buizen: de dikwandige en de dunwandige buis. De dikwandige buis is opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor zijn de mechanische eigenschappen aan te passen voor specifieke belastingen, zoals torsie-, buig- of trekbelasting. De dunwandige buis is ultralicht met een optimale sterkte- en gewichtsverhouding.

dikwandige glasvezel buis

Nog vragen?

Contact glasvezel industrie

Heeft u interesse in een glasvezel profiel voor uw specifieke industrie? U kunt bij vragen of voor meer informatie altijd terecht bij onze specialisten. Zij staan u graag te woord. U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen. Daarin nemen wij natuurlijk al uw wensen en eisen mee. Neem gerust contact met ons op!

Contact us

Make a non-binding appointment