Prince Fibre is al decennia lang specialist op het gebied van glasvezel composiet. Glasvezel is een composiet dat is opgebouwd uit verschillende vezelversterkte componenten. Hierdoor is een product van glasvezel composiet uitermate krachtig en tegelijkertijd licht in gewicht. Daarnaast is een van de mooie karaktereigenschappen van glasvezel dat het zeer goed isoleert. Al deze karakteristieken maken glasvezel een prachtig alternatief voor meer traditionele materialen, zoals ijzer en aluminium. Bent u benieuwd wat glasvezel composiet voor uw product of project kan betekenen? Prince Fibre licht u graag in over de mogelijkheden.

Productie van glasvezel composiet

Echt maatwerk

Prince Fibre levert al haar producten uit eigen voorraad. Dat is het voordeel van onze eigen productiehal. Hierdoor kunnen wij niet alleen standaard glasvezel producten leveren, maar zijn wij ook gespecialiseerd in maatwerk glasvezel composiet. Glasvezel composiet is opgebouwd uit verschillende klossen glasvezel. Door de vezels met hars te impregneren en ze door een verwarmde matrijs te halen, krijgt het profiel zijn uiteindelijke vorm. We geven de hars genoeg tijd om uit te harden, waarna het profiel op maat gemaakt kan worden tot het eindproduct. Natuurlijk verlaat geen enkel product onze fabriek zonder uitgebreide kwaliteitscontrole. Een glasvezel composiet profiel kan geheel naar wens geproduceerd worden. Denkt u bijvoorbeeld aan buizen en lamellen, maar ook massieve staven worden met regelmaat door ons afgeleverd. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor toepassingen in de jachtbouw, constructie en/of luchtvaart.

Over ons Prince Fibre

Carbon profielen

Nog meer composiet

Naast glasvezel composiet produceert Prince Fibre ook een ander soort composiet: carbon. Het voordeel van carbon profielen ten opzichte van glasvezel profielen is dat carbon met een nog lager gewicht dan glasvezel kan worden geproduceerd. Dit maakt het uitermate geschikt voor toepassingen in de sport, machinebouw en luchtvaart. Bent u benieuwd naar de klantspecifieke producten van carbon en glasvezel composiet die Prince Fibre tot nu toe heeft mogen produceren? Neem dan vooral een kijkje op onze projectenpagina. Hier vindt u zeer specifieke producten die wij exact naar wens van de klant hebben gerealiseerd. Zo ziet u voor uzelf hoe variabel en flexibel carbon en glasvezel composiet ingezet kan worden. Wij garanderen u dat ook uw project baat heeft bij de inzet van onze expertise!

klant specifiek

Neem contact op

Glasvezel composiet van Prince Fibre

Heeft u interesse in een maatwerk product van glasvezel composiet of een van onze standaard profielen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Heeft u nog vragen over welk materiaal de beste keuze is voor uw project? Onze specialisten staan u graag te woord. Wij adviseren u geheel vrijblijvend en helpen u graag verder. Tot ziens bij Prince Fibre!

Contact us

Make a non-binding appointment