Al meer dan dertig jaar is Prince Fibre gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige glasfiber profielen, waaronder de glasfiber buis. Door de toepassing van een glasfiber buis is uw product veel lager in gewicht, zonder in te leveren op sterkte. Hierdoor zijn traditionele materialen, zoals staal en aluminium, perfect te vervangen door de glasfiber buis. Een glasfiber buis van Prince Fibre leent zich zeer goed voor verschillende industrieën, waaronder de machinebouw en jachtbouw. Heeft u een project waarbij glasfiber buizen goed van pas komen? Dan helpt ons team van specialisten u graag.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Ontwikkeling van de glasfiber buis

Prince Fibre heeft een eigen productiehal waarin de glasfiber buizen worden ontwikkeld. Een glasfiber buis bestaat simpelweg uit losse klossen glasfiber. De vezels gaan door een verwarmde persmatrijs, nadat ze zijn doordrenkt met epoxyhars. Dit is een kunsthars dat de glasfiber buis beschermt tegen beschadigingen en de invloed van vocht. In de matrijs verstijft de hars en krijgt het glasfiber profiel zijn uiteindelijke vorm. Dit proces wordt ook wel curing genoemd. Hierna wordt het profiel op maat gezaagd tot het eindproduct: de glasfiber buis. Prince Fibre levert een groot deel van de standaard glasfiber buizen meteen uit voorraad. Onze standaard glasfiber buizen zijn leverbaar in lengtes van 1.000, 2.000 en 6.000 millimeter. Wij kunnen in overleg uiteraard ook glasfiber buizen op maat produceren, zodat u ze kunt gebruiken in iedere denkbare toepassing. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten adviseren u graag.

Standaard glasfiber buis: krachtig en ultralicht

Dikwandig?

Prince Fibre produceert twee standaard glasfiber buizen: een dikwandige en dunwandige buis. De dikwandige glasfiber buis heeft een wanddikte van >2 millimeter en een vezelvolumegehalte van circa 60%. Het oppervlak van de buis bestaat uit meerdere lagen met een grote hoeveelheid vezels. Hierdoor is het mogelijk om de vezelsoort aan te passen op het type belasting. Verschillende soorten belasting zijn bijvoorbeeld torsie-, buig- en trekbelasting. Dikwandige glasfiber buizen worden vaak toegepast in de marinesector als isolatie voor bekabeling in masten van zeilschepen of in vlaggenmasten als vlaguithouders.

Profielen overzicht

Of dunwandig?

De dunwandige glasfiber buis heeft een wanddikte van ≤2 millimeter en een vezelvolumegehalte van <60%. Dit is een ultralichte buis met een optimale sterkte- en gewichtsverhouding. Dunwandige glasfiber buizen kunnen toegepast worden in meetapparatuur voor de landbouw. Door de isolerende eigenschappen van de buis beïnvloeden externe omstandigheden de meetapparatuur niet. De standaarduitvoering van de dik- en dunwandige buizen is zachtgeel van kleur. Op aanvraag is het ook mogelijk om glasfiber buizen in andere kleuren te leveren.

Dunwandige glasvezel buis

Persoonlijk en deskundig

Contact met Prince Fibre

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden of onze overige producten? Wilt u graag advies of heeft u vragen over specifieke toepassingen? Neem dan gerust contact met ons op. Prince Fibre helpt u graag verder.

Contact us

Make a non-binding appointment