Gepultrudeerde carbon profielen van Prince Fibre

Specialist in composietprofielen

Bent u op zoek naar gepultrudeerde carbon profielen van hoge kwaliteit? Bij Prince Fibre bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in hoogwaardige composiet profielen. Onze krachtige en zeer lichte profielen kunnen worden toegepast ter vervanging van materialen die eerder veel gebruikt werden, zoals staal en aluminium. Met behulp van pultrusie technieken produceren wij profielen, gemaakt van onder andere carbon. U vindt bij ons een aantal standaard producten, die direct uit voorraad geleverd kunnen worden. Daarnaast ontwikkelen wij ook klantspecifieke gepultrudeerde carbon profielen wanneer een standaard product niet toereikend is. 

Het proces van pultrusie

Wat houdt pultrusie in?

Aan het produceren van gepultrudeerde carbon producten gaat het proces van pultrusie vooraf. Tijdens dit proces wordt een vezelsterk product, zoals carbon, door een matrijs getrokken. Vervolgens wordt het doordrenkt en versmolten met epoxyhars. De hars stijft hierna op en het profiel krijgt zijn uiteindelijke vorm. Dit product is zeer licht van gewicht en krachtig. Tot slot worden de carbon profielen op maat gezaagd, wat resulteert in het eindproduct. Bij Prince Fibre leveren we diverse standaard composiet profielen direct uit voorraad. Deze standaard profielen, zoals buizen, staven en lamellen, zijn te verkrijgen in lengtes van 1.000, 2.000 of 6.000 millimeter. De standaard profielen volstaan niet altijd. Indien dit het geval is gaan wij graag voor u aan de slag met het ontwikkelen en produceren van gepultrudeerde carbon profielen op maat.

Gepultrudeerde carbon producten en meer

Extra sterke profielen

Prince Fibre maakt gebruik van pultrusie bij carbon voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van producten in diverse industrieën: automotive, marine, aerospace, machinery, sport- en leisure en de civiele bouw. Gepultrudeerde carbon profielen zijn voor deze industrieën aantrekkelijk door hun zeer lage gewicht. Het is mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak van het gepultrudeerde carbon product toe te voegen of het product te versterken met aramide vezels. Aramide heeft een hogere breukrek dan koolstof. Deze vezel zorgt ervoor dat een profiel dat met aramidevezel versterkt is, bij breuk niet loskomt van de constructie. Aramide is net als carbon temperatuurbestendig. Aramide heeft alleen een hogere treksterkte dan carbonvezel. Bovendien geeft de gele kleur van aramide in combinatie met de zwarte kleur van carbon een professionele uitstraling.

Carbon pultrusie

Professioneel en innovatief

Contact met Prince Fibre over gepultrudeerde carbon producten

Bij Prince Fibre zijn we zijn altijd bezig met het optimaliseren van onze processen. Gepultrudeerde carbon profielen zijn slechts een deel van ons assortiment. Ook voor glasvezel profielen kunt u uitstekend bij ons terecht, of het nu om een standaard profiel gaat of om een profiel op maat. Benieuwd naar voorbeeld van maatwerk dat wij hebben mogen leveren? Neem dan eens een kijkje bij onze projecten. Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Neem contact met ons op

Maak vrijblijvend een afspraak