Carbonprofielen zijn zeer sterk en hebben een extreem hoge stijfheid. Deze stijfheid is zelfs hoger dan dat van aluminium, staal en titanium.
Wanneer deze eigenschap een vereiste is voor machines of onderdelen, dan kunnen wij carbonprofielen op maat of standaardprofielen leveren.

Aan te passen

stijfheid

De standaardprofielen produceren we allemaal op dezelfde manier. Hierdoor zijn de eigenschappen van ieder profiel gelijk aan elkaar. Met een profiel op maat zijn deze eigenschappen echter ook aan te passen naar dat wat voor het eindproduct van belang is.
De gewenste stijfheid hoeft niet voor ieder product hetzelfde te zijn. Deze is per profiel te engineren door te spelen tussen de verhouding van de richting van de vezels aan te passen. Wanneer er meer vlecht en wikkel wordt toegevoegd aan het profiel neemt de stijfheid van het profiel toe.
De breukrek van het materiaal is daarnaast ook te veranderen door de toevoeging van aramidevezels. Aramide is ook bekend van zijn toepassing in kogel- en scherfwerende vesten.
Verder zijn basalt of natuurvezels aan het composiet toe te voegen om de eigenschappen van het eindproduct te beïnvloeden.

Buisprofiel

Carbonprofielen leveren kracht, vrijwel zonder meer gewicht. De profielen bieden verder een extreme stijfheid en hoge drukweerstand.

Bekijk profiel

Al 28 jaar werkt Prince Fibre samen met Aermast voor unieke toepassingen in de constructie- en infrastructuurindustrie. Dankzij Prince Fibre is iedere vlag, bij veel en weinig wind, altijd goed leesbaar.

Bekijk project

Contact us

Make a non-binding appointment