Prince Fibre heeft ruim 35 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van composietprofielen. Wij ontwikkelen en produceren pijpen, buizen en staven met het oog op de duurzaamheid. Door de materialen en de vlechttechnieken in onze buizen is de torsiestijfheid van een zeer hoog niveau. Mede hierom zijn onze dunwandige buizen uitermate geschikt voor het verrichten van metingen en goed te gebruiken voor bekabeling. Bent u op zoek naar een dunwandige buis of heeft u vragen over onze buizen? Neem dan gerust contact op. Onze specialisten helpen u graag.

Wat is een dunwandige buis?

Perfecte isolatie

Prince Fibre heeft een tweetal dunwandige buizen:

De dunwandige carbon buis en de dunwandige glasvezel buis. Deze buizen hebben in de basis dezelfde eigenschappen, maar er zijn een paar kleine verschillen op te merken. Wij hebben de eigenschappen van beide buizen voor u op een rijtje gezet.

Om te beginnen, de glasvezel buis:

  • – De dunwandige glasvezel buis heeft een wanddikte van maximaal 2mm;
  • – Het vezelvolume gehalte is hoogstens 60%;
  • – De inwendige vlecht van 45 graden zorgt ervoor dat de dunwandige glasvezel buis een verbeterde torsiestijfheid heeft.

Standaard worden deze buizen in naturel kleur geproduceerd en geleverd bij klanten. Heeft u liever een specifieke kleur? Geen probleem, op aanvraag zijn andere kleuren dunwandige buizen zeker mogelijk.

De dunwandige carbon buis lijkt op de glasvezel buis. Toch zijn er een paar kleine verschillen:

  • – De dunwandige carbon buis heeft ook een wanddikte van maximaal 2mm;
  • – Ook het vezelvolume van de carbon buis bedraagt hoogstens 60%;
  • – De vlecht van de carbon buis is ook 45 graden, maar deze is uitwendig. Deze vlecht zorgt voor een verbeterde torsiestijfheid en geeft de carbon buizen het karakteristieke uiterlijk. 

Deze buizen zijn niet in andere kleuren te verkrijgen.

Dunwandige glasvezel buis

Glasvezel of carbon

Wanneer een dunwandige buis?

Prince Fibre heeft dus twee varianten dunwandige buizen. Maar wanneer gebruik je de glasvezel buis en wanneer de carbon buis? Waarvoor dienen deze buizen?

Dunwandige glasvezel buis

De dunwandige glasvezel buis wordt veelal gebruikt voor meetapparatuur in de landbouw. Door de isolatie en de techniek van de glasvezel buis zijn metingen niet onderhevig aan externe omstandigheden. De bekabeling in de buizen wordt niet aangetast door bijvoorbeeld weersomstandigheden.

Dunwandige carbon buis

De dunwandige carbon buis is zeer geschikt voor bewegende (product)handelingen. Deze buis wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld de modelbouw of de auto-industrie. Tegenwoordig wordt deze buis ook steeds vaker gebruikt in robotarmen. De bekabeling binnen de productie en de robots wordt uitermate goed beschermd met deze buizen.

Dikwandige buizen bij Prince Fibre

Nog steviger

Is de dunwandige buis niet exact wat u zoekt? Mogelijk is de dikwandige buis voor u de oplossing. Wij hebben ook de dikwandige buis gemaakt van glasvezel en carbon. Deze buizen verschillen qua eigenschappen van de dunwandige buizen, waardoor het doel van deze buizen ook anders is dan van de dunwandige buizen. Lees meer informatie over de dikwandige carbon buis en de dikwandige glasvezel buis bij Prince Fibre.

dikwandige glasvezel buis

Persoonlijk en gespecialiseerd

Contact Prince Fibre

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de buizen van Prince Fibre? Heeft u vragen over andere producten bij Prince Fibre of bent u op zoek naar advies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder.

Contact us

Make a non-binding appointment