Bent u op zoek naar een dunwandige buis in verschillende maten? Dan bent u bij Prince Fibre aan het juiste adres. Wij zijn een innovatief technologiebedrijf, dat zich specialiseert in het produceren en ontwikkelen van composiet profielen. Dit alles doen we al sinds 1985. Zo hebben wij in ons assortiment dunwandige buizen van carbon en glasvezel. Een dunwandige buis is verkrijgbaar in verschillende maten. De diameters verschillen tussen de 2 en 80 millimeter. Voor de binnen- en buitendiameter hanteren wij toleranties van ongeveer 0.2 millimeter. Standaard profielen zijn verkrijgbaar in de lengtes 1.000, 2.000 en 6.000 millimeter. In overleg met onze klanten ontwikkelen wij de maten van de dunwandige buis. Op deze manier zijn de profielen geschikt voor specifieke toepassingen. 

Kenmerken

Carbon dunwandige buis

Een dunwandige buis van carbon kenmerkt zich door een wanddikte tot en met 2 millimeter en een vezelvolume gehalte tot 60% met een glad oppervlak. Naast het feit dat de buizen een optimale sterkte en gewichtsverhouding hebben, zijn de buizen ultralicht. Vanwege het lage gewicht zijn de profielen geschikt voor het gebruik van bewegende (product) handelingen. Zo kunt u denken aan integratie in robotarmen, modelbouw of de auto-industrie. De profielen zijn voorzien van een uitwendige vlecht van 45 graden. Deze vlecht verbetert de torsiestijfheid en het karakteristieke uiterlijk. Dunwandige buizen worden standaard geproduceerd in vinylester matrix en epoxy als optie.

Glasvezel dunwandige buis maten

Verschillenden materialen

Een verschil met carbon buizen, is dat bij glasvezel dunwandige buizen de vlecht van 45 graden inwendig is. Ook bij glasvezel beschikken de profielen hierdoor over een verbeterde torsiestijfheid. Een dunwandige buis van glasvezel wordt onder andere toegepast in meetapparatuur binnen de landbouw. Door de isolerende eigenschappen van de profielen, kunnen externe omstandigheden de meetapparatuur niet beïnvloeden. De buizen worden standaard geproduceerd in vinylester matrix en epoxy als optie. De standaarduitvoering van de dunwandige buizen is naturel van kleur. Op aanvraag zijn andere kleuren ook mogelijk.

glas tube dunwandig

Klantspecifieke maten dunwandige buis

Voor al uw wensen

Zitten de maten voor uw dunwandige buis er niet tussen? Geen probleem! Prince Fibre ontwikkelt en produceert naast de standaard profielen ook profielen met specifieke toepassingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of een profiel te versterken met aramidevezels. De hogere breukrek die aramide heeft, zorgt ervoor dat het profiel bij een breuk niet los komt van de constructie. Naast de versterking die aramide biedt, is het ook temperatuurbestendig.

carbon tube dunwandig

Nog vragen?

Contact dunwandige buis maten

Heeft u nog vragen over verschillende maten van een dunwandige buis? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van composiet profielen.

Contact us

Make a non-binding appointment