Prince Fibre is al sinds 1985 gespecialiseerd in het produceren en ontwikkelen van composiet profielen. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en uit voorraad leverbaar. De combinatie van lichtgewicht en hoge stijfheid zorgt ervoor dat onze dikwandige buis geschikt is voor diverse doeleinden. Door onze kennis en ervaring zijn we in staat om voor alle technische composietvraagstukken een passende oplossing te bieden. Als onze standaardproducten niet toereikend zijn, ontwikkelen we ook klantspecifieke profielen, toegespitst op de gevraagde toepassing. Bent u op zoek naar een dikwandige buis of heeft u vragen over onze andere buizen? Neem dan gerust contact op. Onze specialisten helpen u graag.

Wat is een dikwandige buis?

Perfecte isolatie

Prince Fibre beschikt over twee soorten dikwandige buizen, namelijk de dikwandige carbon buis en de dikwandige glasvezel buis. Beide buizen hebben in de basis dezelfde eigenschappen, maar er zijn ook enkele verschillen. De eigenschappen van beide buizen leest u hieronder:

Dikwandige carbon buis

 • – De dikwandige carbon buis heeft een wanddikte van meer dan 2 millimeter;
 • – Het vezelvolume gehalte is ongeveer 60%;
 • – De standaardhars is epoxyhars;
 • – Het vezelpakket is opgebouwd uit meerdere lagen;
 • – Er kunnen vezels worden aangebracht voor specifieke belasting zoals torsie-, buig- of trekbelasting;
 • – De buis is alleen verkrijgbaar in de standaardkleur van het materiaal.

Dikwandige glasvezel buis

 • – De dikwandige glasvezel buis heeft een wanddikte van meer dan 2 millimeter;
 • – Het vezelvolume is ongeveer 60%;
 • – Epoxyhars is de standaard hars die wordt gebruikt;
 • – De buis bestaat uit meerdere lagen.
 • – Door de grote hoeveelheid vezels kan er worden gevarieerd in vezelgebruik voor specifieke belasting zoals torsie-, buig- of trekbelasting;
 • – De standaarduitvoering is naturel van kleur. Andere kleuren zijn mogelijk op aanvraag.
Dikwandige buis

Wanneer een dikwandige buis?

Carbon of glasvezel buis

Prince Fibre beschikt dus over twee soorten dikwandige buizen. Het verschil tussen de dikwandige carbon buis en de dikwandige glasvezel buis zit in de toepassing. De dikwandige carbon buis wordt veelal toegepast in de maritieme sector als spinnakerboom op zeilschepen. Doordat het vezelpakket is opgebouwd uit meerdere lagen, kunnen de mechanische eigenschappen worden aangepast voor specifieke belastingen. Hierdoor is de dikwandige carbon buis geschikt voor bijvoorbeeld een torsiebelasting. De dikwandige glasvezel buis wordt vanwege het vezelpakket ook voornamelijk toegepast in de maritieme sector, maar dan als isolatie voor de bekabeling in masten en schepen en als vlaguithouders in vlaggenmasten.

Dikwandige buis

Persoonlijk en gespecialiseerd

Contact met Prince Fibre

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een dikwandige buis van Prince Fibre? Of heeft u vragen over een van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder.

Contact us

Make a non-binding appointment