Custom carbon wordt ook wel koolstofvezel genoemd, maar wat is het precies? Carbon is samengesteld uit extreem fijne koolstofvezels. Deze vezels hebben een dikte van 5 tot 10 micrometer en zijn samengesteld uit langwerpige koolstofkristallen parallel aan de vezels. Elke vezel wordt gekenmerkt door een kleine rek voordat de vezel breekt. Door de vezels eerst tot garen te draaien, maken wij de koolstofvezels klaar voor gebruik. Met kunsthars versterken wij het materiaal nog eens om zeer sterke lichtgewicht composietmaterialen te maken. Prince Fibre is al meer dan 30 jaar expert op het gebied van composietprofielen. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die hoogwaardig custom carbon kan leveren? Kies dan voor Prince Fibre.

Onze kwaliteit

Eigenschappen custom carbon

Carbon oxideert niet onder invloed van water en zuurstof. Dit is erg belangrijk voor onze producten om zo de kwaliteit te kunnen garanderen. In vergelijking met staal heeft custom carbon een lagere dichtheid, een lagere uitzettingscoëfficiënt en een hogere treksterkte. Al deze eigenschappen samen zorgen ervoor dat carbon zeer geschikt is voor toepassingen die een laag gewicht, hoge stijfheid en hoge sterkte vereisen. Dit is belangrijk in de luchtvaart-, automobiel- en scheepvaartindustrie, waar carbon composieten gebruikt worden voor masten, gieken en spinnakers. Dankzij de combinatie van deze eigenschappen kan Prince Fibre het materiaal in verschillende branches toepassen. Met onze kennis van materiaal, vakmanschap en expertise leveren wij u de kwaliteit die u van ons gewend bent.

Maatwerk

Op maat

Wij ontwikkelen graag samen met u custom carbon voor verschillende en specifieke toepassingen. De producten die we maken, voldoen aan al uw wensen. Zo kunnen we bijvoorbeeld bedrukt vlies aan het oppervlak toevoegen of kunnen we composieten versterken met aramidevezels. In vergelijking met koolstof hebben deze vezels een grotere rek bij breuk. Als gevolg hiervan zal het profiel niet loskomen van de gehele constructie. Wilt u meer weten over onze verschillende mogelijkheden voor custom carbon? Neem dan gerust contact op met een van onze experts. Zij adviseren u graag over passende oplossingen.

hoe werkt pultrusie

Stel uw vragen

Meer informatie over custom carbon?

Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf dat continu bezig is met het ontwikkelen en optimaliseren van haar processen. Bent u op zoek naar een zeer sterk maar zeer lichtgewicht product? Dan is ons custom carbon de ideale oplossing. Wilt u meer weten over onze uitgebreide materialen of zoekt u suggesties voor specifieke materiaalprofielen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het kiezen van het product dat bij u past.

Contact us

Make a non-binding appointment