Composiet profielen kunnen door middel van een excentriek vlies of pigment een passend uiterlijk krijgen voor het gewenste gebruik. Met kleuren of patronen is zo niet meer te zien dat hieronder glasvezel of carbon gebruikt is. Het is ook mogelijk om slechts een deel van het profiel met een coating te bedekken om juist het onderliggende profiel zichtbaar te houden.

Voor iedere toepassing

de juiste coating

Wanneer een profiel in het straatbeeld gebruikt wordt, kan het wenselijk zijn om het profiel in de achtergrond te laten verdwijnen. Op de bedrijfsvloer kan het juist van belang zijn deze op te laten vallen omwille van veiligheidsredenen. Voor beide gevallen kan Prince Fibre een coating of bewerking toepassen die aansluit op de behoefte.

De bewerking kan op twee wijzen worden toegepast: met pigment of een (polyester) vlies.

Wanneer een egale bedekking van het composiet gewenst is, voegen wij pigment toe aan de hars die de vezels in hun vorm vastlegt.

Het (polyester) vlies kan het profiel een geheel ander uiterlijk geven, omdat hier onder andere patronen in te gebruiken zijn. Dit vlies voegen wij vlak voor het uitharden van de hars toe. De hars is doorzichtig, waardoor het vlies zichtbaar blijft op het eindproduct.

Zwarte buizen

Bewerkingen

op maat

Prince Fibre en haar partners kunnen uw profielen ook bewerken, op maat afkorten of voorzien van eindstukken.

Neem hiervoor contact op met onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

Een passend

profiel

Bent u op zoek naar een profiel met een aangepast uiterlijk? Met onze partners zijn we in staat om klantspecifieke profielen te voorzien van de gewenste bewerkingen en coatings. We adviseren u graag!

Prince Fibre

Contact us

Make a non-binding appointment