Al meer dan 30 jaar is Prince Fibre specialist op het gebied van hoogwaardige vezelversterkte carbonprofielen, waaronder de carbon buis. Dankzij het gebruik van carbon worden uw producten in gewicht gereduceerd zonder kracht te verliezen. Carbon heeft tevens een zeer hoge stijfheid, wat het geschikt maakt voor vele verschillende toepassingen in onder andere de machinebouw, jachtbouw, constructie en luchtvaart. Wij produceren gepultrudeerde carbonprofielen voor verschillende branches binnen de Europese markt. Heeft u een project waarbij een carbon buis goed van pas komt? Dan helpt ons team van specialisten u graag.

Productie van een carbon tube

In onze eigen productiehal

Het ontwikkelen en produceren van een carbon buis die bij u past; dat is waar we voor gaan. Samen met u ontwikkelt Prince Fibre hoogwaardige carbonprofielen voor verschillende en specifieke toepassingen. Dit doen wij ook nog eens in onze eigen productiehal. Hier begint de productie van elke carbon tube met losse klossen carbonvezels. Vervolgens worden deze vezels overgoten met epoxyhars en worden ze door een verwarmde persmatrijs gehaald. Wanneer de hars verstijft krijgt de carbon tube zijn uiteindelijke vorm. De volgende stap is het op maat zagen van de tubes tot het eindproduct. Onze standaard profielen zijn grotendeels direct uit voorraad leverbaar. Hierbij kunt u, naast een carbon tube, ook denken aan carbon staven en lamellen. Deze zijn verkrijgbaar in diameters tussen de 2 en 80 millimeter. Een standaard carbon tube is verkrijgbaar in de volgende lengtes:

– 1.000 millimeter
– 2.000 millimeter
– 6.000 millimeter

Wij produceren, in overleg met u, carbonprofielen op maat die geschikt zijn voor toepassingen naar uw wens. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

 

PULTRUSIE TECHNIEK

Verschillende varianten

Carbon tube; dik- of dunwandig

Bij Prince Fibre produceren we twee standaard carbon tubes. De dikwandige carbon tube en de dunwandige carbon tube. Hieronder worden beide carbon tubes uitgelicht:

Dikwandige carbon tube

– Wanddikte van >2 millimeter
– Vezelvolumegehalte van circa 60%.
– Het vezelpakket is opgebouwd uit meerdere lagen.
– De mechanische eigenschappen zijn aan te passen voor specifieke belastingen, zoals torsie-, trek- of buigbelasting.

Dunwandige carbon tube

– Wanddikte van <2 millimeter.
– Vezelvolumegehalte van <60% met een glad oppervlak.
– Ultralicht met een optimale sterkte- en gewichtsverhouding.
– De uitwendige vlecht van 45 graden voorziet de tube van een verbeterde torsiestijfheid.

dunwandige buis carbon

Ultralicht en zeer krachtig

Een klantspecifieke carbon tube

Wist u dat het ook mogelijk is om een bedrukt vlies aan het oppervlak van uw carbon tube toe te voegen? Ook kunnen we uw carbon tube extra verstevigen met aramidevezels. Wat zijn dit voor vezels? Aramide heeft een hogere breukrek dan carbon, waardoor een aramidevezel versterkt profiel niet los komt van de constructie bij een breuk. Dit wordt onder andere gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten. Ook heeft aramide een hogere treksterkte dan carbonvezel. De gele kleur van aramide en de zwarte kleur van carbon zorgen er samen voor een professionele uitstraling.

Persoonlijk en deskundig

Contact Prince Fibre

Prince Fibre is als innovatief technologiebedrijf elke dag bezig met het verbeteren en ontwikkelen van alle processen. Naast de carbon tube produceren we ook glasvezelprofielen. Met glasvezel kunt u traditionele materialen, zoals staal en aluminium, vervangen. Wilt u meer informatie of advies over specifieke producties? Neem dan eens contact met ons op. Dan helpen wij u graag verder.

Contact us

Make a non-binding appointment