Prince Fibre is al jarenlang gespecialiseerd in de productie van composieten, waaronder glasvezel en carbon. De toepassingen daarvan lopen zeer uiteen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan composiet in de luchtvaart-, scheepsvaart- en auto-industrie. Carbon rod is een massieve carbon staaf die onder andere kan worden gebruikt als stabilisator voor gewichten (tijdens het gewichtheffen). Dit is slechts een van vele voorbeelden. Dat het massief is, betekent niet dat het een zwaar materiaal is. In tegendeel! Carbon rods staan erom bekend zeer licht in gewicht te zijn zonder hun kracht te verliezen. Bent u op zoek naar een lichtgewicht doch krachtig materiaal? Dan is een carbon rod van Prince Fibre iets voor u.

Versterkingsmaterialen

Wat is carbon rod?

Een andere benaming voor carbon is koolstofvezel, maar wat houdt dit precies in? Carbon bestaat uit extreem fijne koolstofvezels. Deze fijne vezels beschikken over een dikte van 5 tot 10 micrometer. Ze zijn samengesteld uit langwerpige koolstofkristallen die parallel aan de vezels lopen. Elke vezel kenmerkt zich door een kleine rek die voorafgaand aan het breken vertoond wordt. Door de vezels tot garens te draaien, maken wij het carbon klaar voor gebruik. Carbonvezels zijn versterkingsmaterialen van kunsthars die ingezet worden om zeer sterke lichtgewicht composietmaterialen te maken. Met onze jarenlange ervaring in composietprofielen kunt u uw carbonwensen met een gerust hart aan ons overlaten!

Welke eigenschappen heeft carbon rod?

Kwaliteit

Onder invloed van water en/of zuurstof oxideert carbon niet. Voor onze producten is dit erg van belang aangezien wij u zo hoge kwaliteit kunnen garanderen. Carbon rod heeft in vergelijking met staal een lagere dichtheid, een lagere uitzettingscoëfficiënt en een hogere treksterkte. Door de combinatie van deze eigenschappen is carbon zeer geschikt voor toepassingen waarbij een laag gewicht, hoge stijfheid en hoge sterkte vereist zijn. Carbon composieten worden bijvoorbeeld ingezet voor masten, gieken en spinnakers. Door al deze eigenschappen kunnen wij dit materiaal in diverse branches inzetten. Naar aanleiding van onze kennis, vakmanschap en expertise leveren wij u de kwaliteit die bij ons gebruikelijk is.

carbon rod

Carbon rod op maat

Maatwerk

Wij creëren graag samen met u carbon rod voor diverse en specifieke toepassingen. Doordat carbon op maat te maken is, voldoet elk product aan uw wensen. Wij kunnen bijvoorbeeld bedrukt vlies aan het oppervlak toevoegen of composieten versterken met aramidevezels. Deze vezels hebben vergeleken met koolstof een grotere rek bij breuk. Zo kan het profiel niet van de gehele constructie loskomen. Wilt u meer informatie over onze diverse mogelijkheden? Schroom dan niet om contact met een van onze experts op te nemen. Zij staan u graag te woord over een passende oplossing.

carbon

Stel uw vragen

Maak kennis met ons

Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf dat haar processen continu ontwikkelt en optimaliseert. Bent u op zoek naar een zeer sterk maar tegelijkertijd een zeer lichtgewicht product? Dan biedt onze carbon rod de ideale oplossing voor u. Wilt u meer weten over de uitbreiding van materialen of zoekt u suggesties voor specifieke uitgebreide materiaalprofielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij leveren graag een bijdrage aan de keuze van het product dat bij u past.

Contact us

Make a non-binding appointment