Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf dat zich specialiseert in het produceren en ontwikkelen van composiet profielen. Sinds de oprichting in 1985 maken wij de wereld van onze klanten lichter, sterker en efficiënter. Onze standaard producten zijn van hoge kwaliteit en uit voorraad leverbaar. Door de combinatie van lichtgewicht en hoge stijfheid zijn onze profielen geschikt voor elk idee. Zo ook voor een carbon racefiets. Wij ontwikkelen graag in samenwerking met u klantspecifieke profielen. Door onze kennis en ervaring zijn wij in staat om voor alle technische composietvraagstukken een oplossing te bieden. 

Carbon racefiets

Profielen voor sport

De glasvezel- en carbonproducten van Prince Fibre kunnen zeer breed in verschillende industrieën toegepast worden, zoals in de sport. Van carbon kan bijvoorbeeld een racefiets gemaakt worden. Het carbon profiel heeft een afwijkende vorm en wordt gekenmerkt door de ovale vorm met een bijna platte zijde. Deze twee platte zijdes worden naar elkaar toe in het frame gestoken. Op dit moment liggen er ideeën voor een nieuw design. Het doel is om de stijfheid nog verder te verhogen, waardoor de static bending verder verbeterd wordt.

Andere carbon producten

Dunwandige en dikwandige buizen

Naast het ontwikkelen van een carbon racefiets heeft Prince Fibre nog vele andere carbonproducten in haar assortiment, zoals dunwandige en dikwandige buizen. Een dikwandige carbonbuis heeft een wanddikte van meer dan twee millimeter. Deze profielen worden toegepast in de maritieme sector, als spinnakerboom op zeilschepen.

Een dunwandige carbonbuis heeft een wanddikte van maximaal twee millimeter. Deze profielen zijn ultralicht met een optimale sterkte en gewichtsverhouding. De carbonbuizen zijn uiterst geschikt voor bewegende (product)handelingen. Denk hierbij aan integratie in robotarmen, modelbouw of de auto-industrie.

Flexibele zadelpen voor racefietsen

Waarom Prince Fibre?

Verbeter en ontwikkelen

Elke dag is ons team bezig met het verbeteren en ontwikkelen van alle processen, zoals bij de carbon racefiets. Prince Fibre staat voor hoogkwalitatieve composiet profielen. Om dit te realiseren, wordt er in onze eigen productiehal dagelijks bijgedragen aan het waarborgen en veder ontwikkelen van de hoge standaard die wij aan onze profielen stellen. Wij ontwikkelen en produceren het product dat bij u past. Daarom is het bij ons ook mogelijk om klantspecifieke producten te krijgen. Vraag gerust een offerte aan om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor u.

carbon staaf rods

Nog vragen?

Contact carbon racefiets

Heeft u nog vragen over een carbon racefiets of over andere carbonproducten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook een offerte aanvragen. Op deze manier heeft u snel een overzicht van de kosten. Prince Fibre helpt graag bij het vinden naar de juiste oplossing.

Contact us

Make a non-binding appointment