Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die gebruik maakt van carbon pultrusie? Bij Prince Fibre bent u aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in hoogwaardige composiet profielen. Dit is een krachtig, maar zeer licht materiaal dat wordt toegepast ter vervanging van de meer traditionele materialen, zoals staal en aluminium. Met behulp van pultrusie technieken produceren wij profielen gemaakt van onder andere carbon. Wij ontwikkelen en produceren het product dat bij u past!

Hoe werkt het?

Toepassing van een pultrusie bij carbon

Doordat we een eigen productiehal hebben, hebben we voldoende ruimte en mogelijkheid om pultrusie toe te passen op carbon. Maar wat houdt pultrusie eigenlijk in? Pultrusie is het proces waarbij een vezelsterk product, zoals carbon, door een matrijs wordt getrokken. Vervolgens wordt dit doordrenkt en versmolten met epoxyhars. Wanneer de hars opstijft krijgt het profiel krijgt zijn uiteindelijke vorm. Het product is zeer krachtig en licht van gewicht. Tot slot worden de carbon profielen op maat gezaagd, wat resulteert in het eindproduct. Bij Prince Fibre leveren we diverse standaard composiet profielen direct uit voorraad. Deze standaard profielen zijn te verkrijgen in lengtes van 1.000, 2.000 of 6.000 millimeter. Is er maatwerk nodig voor een specifieke toepassing? Geen punt! Wij ontwikkelen het product dat u nodig heeft.

Carbon pultrusie en meer

Extra versterking

Prince Fibre maakt gebruik van pultrusie bij carbon voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van producten in de automotive industrie, de marine, de aerospace industrie, de machinery industrie, de sport- en leisure-industrie en de civiele bouw. Voor deze industrieën zijn carbon profielen aantrekkelijk vanwege het lage gewicht. Het is mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak van het carbon toe te voegen of het profiel te versterken met aramide vezels. Aramide heeft een hogere breukrek dan koolstof. Deze vezel zorgt ervoor dat een aramidevezel versterkt profiel bij breuk niet los komt van de constructie. Aramide wordt bijvoorbeeld gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten. Net als carbon is ook aramide temperatuurbestendig, alleen heeft aramide een hogere treksterkte dan carbonvezel. Bovendien geeft de gele kleur van aramide in combinatie met de zwarte kleur van carbon een professionele uitstraling.

Carbon pultrusie

Innovatieve technologie

Contact met Prince Fibre over carbon pultrusie

Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf. Wij zijn altijd bezig met het ontwikkelen en optimaliseren van onze processen. Carbon waarop pultrusie is toegepast is slechts een deel van wat wij te bieden hebben. Ook voor glasvezel profielen kunt u uitstekend bij ons terecht. Of het nu om standaard profielen gaat of om een profiel op maat. Heeft u vragen over carbon pultrusie of andere zaken? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten beantwoorden uw vragen graag of helpen u bij het kiezen van een passend product.

Contact us

Make a non-binding appointment