Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf, dat zich sinds 1985 specialiseert in het produceren en ontwikkelen van composiet profielen, waaronder carbon profielen. De profielen worden toegepast in onder andere de machinebouw, jachtbouw, constructie en de luchtvaart. Ons doel is om de wereld van onze klanten lichter, sterker en efficiënter maken. In ons assortiment vindt u een aantal standaard carbon profielen van hoge kwaliteit. Deze zijn allemaal uit voorraad leverbaar. Zijn onze standaard producten voor u niet toereikend? Dan ontwikkelen wij graag in samenwerking met u een klant specifiek profiel

Standaard carbon profielen

Diverse soorten en maten

Zijn een hoge stijfheid en een licht gewicht gewenst? Dan biedt het gebruik van carbon profielen de uitkomst. Door deze combinatie, is carbon perfect om traditionele materialen, zoals staal en aluminium te vervangen. De standaard carbon profielen kunnen we direct uit voorraad leveren.

Dunwandige buizen

De dunwandige buis heeft een wanddikte onder de 2mm en een vezelvolume gehalte tot 60% met een glad oppervlak. Vanwege het lage gewicht zijn deze profielen uiterst geschikt te gebruiken voor bewegende (product)handelingen. Denk hierbij vooral aan integratie in robotarmen, modelbouw of de auto-industrie.

Dikwandige buizen

De dikwandige buis heeft een wanddikte boven de 2mm en een vezelvolume gehalte van ongeveer 60%. Daarnaast is het vezelpakket van een dikwandige buis opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor zijn de mechanische eigenschappen, indien gewenst, aan te passen voor specifieke belastingen, zoals een torsie-, buig of trekbelasting. Deze carbon profielen worden gebruikt in de scheepvaart, als spinnakerboom op zeilschepen.

dunwandige buis carbon

Carbon staven

Massieve carbon staven hebben een vezelvolume gehalte rond de 50%. De staven zijn opgebouwd uit unidirectionele vezels. Hierdoor is de trekbelasting optimaal. Dit maakt deze profielen zeer geschikt voor toepassingen met hoge belasting in de lengterichting. De standaard massieve carbonstaven variëren in diameter van 2 tot 25mm.

Carbon lamellen

Carbon lamellen zijn ideaal om bouwkundige constructies te versterken. Ze hebben een zeer hoge treksterkte en trekmodulus. Bij de constructie van bruggen worden de lamellen gebruikt om de betonnen structuren te ondersteunen. Hierbij wordt de lamel verwerkt in de constructie. Daarnaast is het mogelijk lamellen toe te passen ter ondersteuning en versterking van aluminium constructies.

Carbon pultrusie

Profielen op maat

Klantspecifieke carbon profielen

Redt u het niet met een standaard profiel? Dan ontwikkelen en produceren wij het product dat bij u past! Het is mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of een profiel te versterken met aramide vezels. Aramide heeft een hogere breukrek dan koolstof. Een aramidevezel versterkt profiel komt bij breuk dus niet los van de constructie. Aramide wordt bijvoorbeeld gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten. Aramide is net als carbon temperatuurbestendig. Het heeft alleen een hogere treksterkte dan carbonvezels. De gele kleur van aramide in combinatie met de zwarte kleur van carbon zorgt ook nog eens voor een professionele uitstraling.

specifiek carbon

Meer dan carbon profielen

Contact

Naast carbon profielen ontwikkelt en produceert Prince Fibre ook glasvezel profielen. Ook hiervoor geldt dat er verschillende soorten en maten standaard profielen verkrijgbaar zijn, maar ook klantspecifieke producten. Wilt u meer weten over onze carbon of glasvezel profielen? Neem dan gerust contact op. Wij voorzien u graag van passend advies.

Contact us

Make a non-binding appointment