Carbon profiel

Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf dat zich sinds 1985 heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van composiet profielen, zo ook een carbon profiel. De combinatie van lichtgewicht en een hoge stijfheid zorgen ervoor dat een carbon profiel geschikt is voor diverse doeleinden. Onze standaard profielen zijn direct uit voorraad leverbaar. Als een standaard carbon profiel niet toereikend is, dan ontwikkelen wij in samenwerking met u een klant specifiek profiel.

Uit voorraad leverbaar

Standaard carbon profiel

Wanneer u op zoek bent naar een profiel met lichtgewicht en hoge stijfheid, dan is een carbon profiel voor u de uitkomst. Door deze combinatie, is carbon ideaal om traditionele materialen, zoals staal en aluminium, te vervangen. Onze standaard profielen zijn direct uit voorraad leverbaar.

 

Dikwandige buizen

De dikwandige buizen hebben een wanddikte van meer dan 2mm en een vezelvolume gehalte van ongeveer 60%. Het vezelpakket is opgebouwd uit meerdere lagen waardoor de mechanische eigenschappen, indien gewenst, aan te passen zijn voor specifieke belastingen zoals torsie-, buig- of trekbelasting. Deze carbon profielen worden vaak toegepast in de maritieme sector.

Dunwandige buizen

Dunwandige buizen kenmerken zich door de wanddikte van maximaal 2mm en een vezelvolume gehalte tot 60% met een glad oppervlak. Deze profielen zijn licht van gewicht en hebben een optimale sterkte. Hierdoor ze uiterst geschikt voor bewegende (product)handelingen zoals robotarmen, modelbouw of de auto-industrie.

Carbon profiel

Overige carbon toepassingen

Diverse mogelijkheden

Prince Fibre ontwikkelt en produceert ook carbon staven en carbon lamellen. Carbon staven zijn massieve staven met een vezelvolume gehalte rond de 50%. Doordat de staaf is opgebouwd uit unidirectionele vezels, is de trekbelasting optimaal en zijn de profielen uitermate geschikt voor toepassingen met een hoge belasting in de lengterichting. Carbon lamellen worden vaak gebruikt bij het versterken van bouwkundige constructies. Ze worden vaak gebruikt ter ondersteuning van betonnen structuren of aluminium constructies.

Carbon profiel

Op maat gemaakt

Klantspecifieke profielen

Als ons standaard profiel niet aan uw eisen voldoet, ontwikkelen we ook hoogwaardige composiet profielen op maat. Zo is het mogelijk om bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of een profiel te versterken met aramidevezels. Aramide heeft een hogere breukrek dan carbon. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een profiel op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag bij het ontwikkelen van een passende oplossing.

Carbon profiel

Contact

Wilt u meer informatie over een carbon profiel of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren specialisten staat u graag te woord. Naast carbon profielen, ontwikkelen en produceren wij ook glasvezelprofielen. Wilt u meer weten over onze profielen? Neem ook dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Maak vrijblijvend een afspraak