Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf. Al meer dan 30 jaar zijn wij gespecialiseerd in het produceren en ontwikkelen van composiet profielen. Ons doel is om de wereld van onze klanten lichter, sterker en efficiënter te maken. Wij proberen voor elke klant een passende oplossing te vinden. Door onze kennis en ervaring zijn wij dan ook in staat deze oplossing te bieden. In ons assortiment hebben we standaard glasvezel en carbon producten. Deze producten zijn van hoge kwaliteit en leveren wij uit voorraad. Onze profielen zijn geschikt voor elk idee, door de combinatie van lichtgewicht en hoge stijfheid. 

Dikwandig en dunwandig

Buizen – carbon producten

Een van de carbon producten die Prince Fibre aanbiedt zijn buizen. We hebben dunwandige en dikwandige carbon buizen. Een dikwandige buis heeft een wanddikte van meer dan 2 millimeter en een vezelvolume gehalte van ongeveer 60%. De hars die gebruikt wordt in de productie van de buizen is epoxyhars. Het vezelpakket van een dikwandige buis bestaat uit meerdere lagen. Hierdoor zijn de mechanische eigenschappen aan te passen voor specifieke belastingen die een toepassing vraagt. Dikwandige carbon buizen worden bijvoorbeeld gebruikt in de maritieme sector.

Het verschil met een dikwandige buis is dat een dunwandige buis een wanddikte heeft tot en met 2 millimeter. De buizen zijn ultralicht met een optimale sterkte en gewichtsverhouding. Deze profielen zijn uiterst geschikt voor bewegende (product)handelingen. Denk hierbij vooral aan integratie in robotarmen, modelbouw of de auto-industrie.

Staven en lamellen

Verschillende maten

Een massieve carbonstaaf is een van de carbon producten in ons assortiment. De standaard massieve staven variëren in diameter van 2 tot 25 millimeter. De staaf heeft een vezelvolume rond de 50% en is opgebouwd uit enkel unidirectionele vezels. Hierdoor is de trekbelasting optimaal en zijn deze profielen geschikt voor toepassingen met een hoge belasting in de lengterichting.

Ook hebben we lamellen van carbon. Dit profiel is de perfecte oplossing bij het versterken van bouwkundige constructies. De standaardbreedte van onze lamellen is 50, 90 of 100 millimeter. De lamellen hebben een enorm hoge treksterkte en trekmodulus. Carbon lamellen worden bijvoorbeeld gebruikt ter ondersteuning van de betonnen structuren bij de constructie van bruggen.

dunwandige buis carbon

Contact carbon producten

Nog vragen?

Bij Prince Fibre kunt u ook klantspecifieke carbon producten laten maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of een profiel te versterken met aramide vezels. Bent u benieuwd naar de carbon producten die wij op maat bieden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het ontwikkelen van een passende oplossing.

carbon

Contact us

Make a non-binding appointment