Sinds 1985 is Prince Fibre gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige composietprofielen. Wij produceren duurzame carbon pijpen, staven en buizen voor een zeer uitgebreide Europese markt. Door carbon te gebruiken in plaats van traditionele materialen, wordt het gewicht van uw producten eenvoudig gereduceerd zonder dat ze in kracht en sterkte afnemen. Een carbon pijp heeft tevens een zeer hoge stijfheid. Dit maakt het interessant en uitermate geschikt voor toepassingen in vele verschillende industrieën, waaronder de machinebouw, jachtbouw, constructie en luchtvaart. Bent u geïnteresseerd in de carbon pijp van Prince Fibre? Dan helpt ons specialistenteam u graag.

Dikwandig of dunwandig

Type carbon pijp

Prince Fibre produceert twee standaard soorten carbon pijpen: een dikwandige carbon pijp en dunwandige carbon pijp. De dikwandige carbon pijp heeft een wanddikte van >2 millimeter en een vezelvolumegehalte van circa 60%. Een dikwandige carbon buis is opgebouwd uit meerdere lagen, waardoor de mechanische eigenschappen aangepast kunnen worden op de specifieke belasting die een toepassing vraagt. Heeft u een carbon pijp nodig voor torsie-, buig- of trekbelasting? Daar kan de dikwandige carbon pijp middels maatwerk dus naar ontwikkeld worden. De dunwandige carbon pijp heeft een wanddikte van ≤2 millimeter en een vezelvolumegehalte <60% met een glad oppervlak. Deze profielen zijn ultralicht en hebben de optimale sterkte-gewichtsverhouding. Tevens zorgt de uitwendige vlecht van 45 graden ervoor dat de dunwandige carbon pijp een zeer hoge torsiestijfheid heeft.

Carbon staaf

Massief koolstofvezel carbonprofiel

Prince Fibre biedt meer mogelijkheden in carbonproductie dan alleen de carbon pijp. Bent u op zoek naar een massieve staaf? Dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Onze massieve carbon staaf heeft een vezelvolumegehalte van circa 50%. Deze is opgebouwd uit enkel unidirectionele vezels, waardoor de trekbelasting optimaal is. De carbon staaf is dus uitermate geschikt voor toepassingen met hoge belasting in de lengterichting. Onze standaard massieve staven variëren in diameter van 2 tot 25 millimeter. Het is uiteraard ook mogelijk om de carbonprofielen van Prince Fibre zo te laten produceren dat het exact op uw wensen aansluit. Voor klantspecifieke wensen kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden!

carbon staaf rods

Professioneel en persoonlijk

Contact Prince Fibre

Als innovatief technologiebedrijf is Prince Fibre elke dag bezig met het verbeteren en ontwikkelen van processen. Wist u dat wij naast de carbon pijp ook glasvezelprofielen produceren? Glasvezel is ideaal om traditionele materialen, zoals staal en aluminium, te vervangen. Wilt u graag advies of heeft u vragen over specifieke producties? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Contact us

Make a non-binding appointment