Prince Fibre produceert gepultrudeerde carbonprofielen voor de Europese markt. Een van de grote voordelen van carbon is dat het zeer krachtig en stijf materiaal is. Tegelijkertijd is het ook nog eens heel licht. Traditionele materialen als staal en aluminium kunnen dus in allerlei toepassingen uitstekend vervangen worden door carbon. Bent u op zoek naar carbon onderdelen voor uw project? Prince Fibre ontwikkelt en produceert in samenspraak met u het passende maatwerk. Dit doen wij al ruim 35 jaar voor onder andere toepassingen in de luchtvaart, constructie, machinebouw en jachtbouw. 

Uit voorraad leverbaar

Standaard carbon onderdelen

Naast het maatwerk hebben wij uiteraard ook standaard carbon onderdelen in ons assortiment. Deze onderdelen zijn direct uit voorraad leverbaar. We hebben onderdelen op voorraad als massieve staven, lamellen en buizen. Deze producten zijn verkrijgbaar in afmetingen tussen de 2 en 80 millimeter.

 

carbon tube dunwandig

Het product dat bij u past

Klantspecifieke carbon onderdelen

Staat het onderdeel dat u zoekt niet tussen de standaard carbon onderdelen? Dan gaan wij graag voor u aan de slag om de onderdelen die u nodig hebt op maat te ontwikkelen en produceren. Wij ontwikkelen carbon onderdelen van hoge kwaliteit voor zeer uiteenlopende toepassingen. Voor een grote tapijtfabrikant hebben we bijvoorbeeld een lichtgewicht afrolbuis geproduceerd voor de tapijtproductie. Deze moest de oude zware aluminium buis vervangen. De aluminium buis was namelijk te zwaar voor de medewerkers van de fabriek. Daarnaast boog de oude buis door, met als gevolg dat het uitvalpercentage op de tapijtlijn te hoog was. De nieuwe lichtgewicht afrolbuis is maar liefst 6 meter lang, weegt slechts 7 kilo en kan met gemak een rol van 400 kilo dragen. Met deze buis slaan we dus twee vliegen in één klap: de medewerkers kunnen sneller en efficiënter werken en het uitvalpercentage ligt significant lager.

Gewichtsreductie door carbon in tapijtproductie

Een professionele uitstraling

Uitbreiding op het maatwerk

Wilt u de carbon onderdelen die wij voor u produceren een extra professionele uitstraling geven? Overweeg dan eens om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of een profiel te versterken met aramidevezels. Aramidevezels zorgen ervoor dat een profiel dat hiermee versterkt is in geval van breuk niet loskomt van de constructie. De gele kleur van aramide gecombineerd met het zwarte carbon zorgt er ook nog eens voor dat het er strak uitziet.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden met onderdelen van carbon? Neem dan contact met ons op, zodat we samen tot de perfecte oplossing kunnen komen.

specifiek carbon

Contact us

Make a non-binding appointment