Prince Fibre is sinds 1985 gespecialiseerd in het produceren en ontwikkelen van composiet profielen. Wij zijn een innovatief technologiebedrijf dat de wereld van onze klanten lichter, sterker en efficiënter wil maken. Onze profielen worden gebruikt in verschillende industrieën.  Hierbij kunt u denken aan de machinebouw, jachtbouw, constructie en de luchtvaart. Bij Prince Fibre kunt u profielen kopen van verschillende materialen zoals carbon. Wij hebben een groot assortiment aan carbonproducten. Naast de standaard profielen, kunt u bij ons ook terecht voor profielen op maat. 

Vervangen traditionele materialen

Carbon profielen kopen

Carbon is ideaal om traditionele materialen, zoals staal en aluminium, te vervangen. Carbon producten hebben een hoge stijfheid en een licht gewicht. Onze standaard profielen zijn uit voorraad leverbaar. Prince Fibre heeft carbon producten variërend van massieve staven tot buizen. De producten zijn verkrijgbaar in diameters tussen de 2 en 80 millimeter. Wij hanteren toleranties van ongeveer 0.2 millimeter voor de binnen- en buitendiameter. Onze standaard profielen zijn verkrijgbaar in de verschillende lengtes: 1.000, 2.000 en 6.000 millimeter. U kunt bij ons ook carbon profielen op maat kopen die geschikt zijn voor specifieke toepassingen.

Verschillende carbon producten

soorten profielen

Prince Fibre heeft een ruim assortiment aan standaard carbon profielen voor allerlei verschillende industrieën. Zo hebben wij dikwandige- en dunwandige carbonbuizen. Dikwandige carbonbuizen hebben een wanddikte van meer dan 2 millimeter. De mechanische eigenschappen van deze buizen zijn aan te passen voor specifieke belastingen. Dunwandige carbonbuizen kenmerken zich door een wanddikte tot en met 2 millimeter. Door het lichte gewicht van de buizen zijn de buizen ideaal voor bewegende (product)handelingen. Bij Prince Fibre kunt u ook carbon staven kopen. De massieve staven hebben een vezelvolume rond de 50%. Door de trekbelasting zijn de profielen geschikt voor toepassingen met een hoge belasting.
Tot slot hebben wij carbon lamellen. Lamellen van carbon zijn de perfecte oplossing bij het versterken van bouwkundige constructies.

carbon tube dunwandig

Klant specifiek

Profielen op maat

Het is bij Prince Fibre ook mogelijk om producten van carbon op maat te kopen. Wij ontwikkelen en produceren het product dat bij u past. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bedrukt vlies toe te voegen of een profiel te versterken met aramidevezels. Deze vezels zorgen ervoor dat bij breuk het profiel niet loskomt van de constructie. Ook is aramide temperatuurbestendig, heeft het een hogere treksterkte en geeft het carbon een professionele uitstraling. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die een koolstof profiel op maat kan bieden? Vraag dan een offerte aan.

Dikwandige buis carbon

Nog vragen?

Contact carbon kopen

Wilt u graag producten kopen van carbon maar heeft u nog vragen? Geen probleem! U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij bespreken de mogelijkheden met u en laten onze medewerkers een passende oplossing ontwikkelen.

Contact us

Make a non-binding appointment