Carbon voor iedere industrie

Specialist in carbon profielen

Prince Fibre is al jarenlang voorloper op het gebied van unieke industriƫle carbonprofielen. Al sinds 1985 ontwikkelen en produceren we maatwerk carbon voor iedere geschikte industrie. Hierbij kunt u denken aan de machinebouw, jachtbouw, constructie en luchtvaart. In Europa zijn wij een van de weinige technologische bedrijven die op dit niveau krachtige en lichtgewicht carbonprofielen kunnen leveren. Bent u op zoek naar de juiste toepassing van carbon in uw industrie? Dan helpen de specialisten van Prince Fibre u graag verder.

Carbon in welke industrie?

Van industriƫle machines tot drones

Carbon is een zeer veelzijdig product dat groot- en kleinschalig ingezet kan worden ter vervanging van traditionele materialen zoals staal en aluminium. Onze toepassingen van carbon vindt u dan ook geheid terug in uw industrie. Hier kunt u zien in welke branches de carbon profielen van Prince Fibre voorheen al zijn ingezet. Staat uw industrie voor een carbon toepassing hier niet bij? Dat is geen probleem. Prince Fibre is gespecialiseerd in maatwerk carbon en kan dus ook voor u een mooi profiel op maat ontwerpen, produceren en leveren.

Over ons Prince Fibre

Productie carbon profielen

In onze eigen productiehal

Prince Fibre kan probleemloos carbon op maat ontwikkelen, omdat onze profielen in onze eigen productiehal geproduceerd worden. De ontwikkeling van het carbon voor uw industrie begint met losse klossen carbonvezels. Deze vezels worden overgoten met epoxyhars, waarna ze door een verwarmde persmatrijs worden gehaald. Wanneer de hars verstijfd is, krijgt het profiel zijn uiteindelijke vorm. Tot slot zagen we het profiel op maat tot het beoogde eindproduct. Naast maatwerk carbon profielen kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor standaard producten. Onze standaard profielen zijn grotendeels direct uit voorraad leverbaar. De standaard carbon buis is verkrijgbaar in lengtes van 1.000, 2.000 en 6.000 millimeter. We produceren twee standaard carbon buizen: de dikwandige en de dunwandige buis. De dikwandige buis is opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor zijn de mechanische eigenschappen aan te passen voor specifieke belastingen, zoals torsie-, buig- of trekbelasting. De dunwandige buis is ultralicht met een optimale sterkte- en gewichtsverhouding. Daarnaast voorziet de uitwendige vlecht van 45 graden de dunwandige buis van een verbeterde torsiestijfheid.

dunwandige buis carbon

Contact over

Carbon in uw industrie

Heeft u interesse in een carbon profiel voor uw specifieke industrie? U kunt bij vragen of voor meer informatie altijd terecht bij onze specialisten. Zij staan u graag te woord. U kunt ook een vrijblijvende offerte opvragen. Daarin nemen wij natuurlijk al uw wensen en eisen mee. Neem gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op

Maak vrijblijvend een afspraak