Carbon buizen van Prince Fibre

Specialist in composietprofielen

Prince Fibre is al jaren gespecialiseerd in hoogwaardige, vezel versterkte composiet profielen, waaronder carbon buizen. Carbon zorgt ervoor dat uw producten in gewicht gereduceerd worden, zonder dat ze hun kracht verliezen. Carbon kenmerkt zich door zijn lichte gewicht en hoge stijfheid. Hierdoor is het perfect toe te passen in verschillende industrieën. Er wordt in de jachtbouw, constructie, machinebouw en in de luchtvaart veel gebruik gemaakt van carbon. Het is ideaal om staal en aluminium te vervangen. Op zoek naar een passend carbon profiel? Prince Fibre heeft diverse soorten carbon buizen in het assortiment. Wij helpen u graag verder. 

Een eigen productiehal

Productie carbon buizen

Wij produceren de carbon buizen in onze eigen productiehal. Een carbon buis wordt geproduceerd en ontwikkelt zoals u dit wenst. Wij beginnen het productieproces met losse klossen carbonvezels, waarna ze doordrenkt worden met een epoxyhars. Als laatste worden ze door een verwarmde persmaterijs gehaald. Dit zorgt voor het versterkte eindresultaat, maar ook voor de uiteindelijke vorm. Naast onze carbon buizen hebben wij ook lamellenen carbon staven in ons assortiment. Allen zijn verkrijgbaar in diameters tussen de 2 en 80 millimeter.  Een standaard carbon buis is verkrijgbaar in de lengtes 1.000, 2.000 en 6.000 millimeter, maar in overleg is er bij ons veel mogelijk. Al onze producten zijn meestal direct uit voorraad leverbaar.

Varianten carbon buizen

Dik- en dunwandige carbon buizen

Prince Fibre fabriceert twee soorten carbon buizen. U kunt bij ons kiezen tussen een dikwandige en een dunwandige carbon buis. De dikwandige variant heeft een vezelvolume gehalte van ongeveer 60% en een wanddikte van meer dan 2 millimeter. Het vezelpakket is bij deze variant opgebouwd uit meerdere lagen. Dit zorgt voor torsie-, buig of trekbelasting, waardoor het product gemakkelijk toegepast kan worden op zeilschepen of in de maritieme sector. Onze dunwandige carbon buizen worden niet dikker gemaakt dan 2 millimeter. Deze buis heeft een glad oppervlak en een vezelvolume gehalte tot 60%.  De dunwandige buis heeft een licht gewicht en is daardoor uiterst geschikt om te gebruiken voor bewegende handelingen. Ideaal voor de integratie van robotarmen, de auto-industrie of modelbouw. Voor diverse carbon buizen bent u bij Prince Fibre altijd aan het juiste adres.

glassfiber portal

Onze specialisten helpen u graag!

Contact Prince Fibre

Wilt u graag meer informatie over onze carbon buizen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan u graag te woord. Wij zijn een innovatief bedrijf en zijn elke dag bezig met het verbeteren van onze processen. Naast carbon buizen, produceren wij ook glasvezelprofielen. Een fijn product dat de traditionele materialen gemakkelijk vervangt. Dat is de kracht van Prince Fibre.

Neem contact met ons op

Maak vrijblijvend een afspraak